Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008

Συμπάρασταση στον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου Δημήτρη Κούνδουρo

Συμπάρασταση στον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου Δημήτρη Κούνδουρo.

Δεκάδες Περιβαλλοντικοί Φορείς, επιτροπές αγώνα, δίκτυα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συμπαραστέκονται στο Δημήτρη Κούνδουρο, ο οποίος έχει μηνυθεί από το δικηγόρο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαμίας.

H Μητρόπολη Φθιώτιδος διεκδικεί εδώ και χρόνια μια τεράστια έκταση στο Ποικίλο Όρος, στους πρόποδες του οποίου αναπτύχθηκαν οι Δήμοι Περιστερίου, Πετρούπολης, Νέων Λιοσίων και Χαϊδαρίου. Η υπό διεκδίκηση έκταση είναι 3.500 στρέμματα δασική πάνω στο Ποικίλο Όρος και άλλα 4.000 στρέμματα κοινόχρηστοι χώροι εντός του σχεδίου πόλης του Περιστερίου, καθώς και μια ακόμη έκταση εντός του πολεοδομικού ιστού της Πετρούπολης! Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι όταν ο Ναός ξεκίνησε την φάμπρικα των αγωγών, το 1929, διεκδικούσε μόλις 300 στρέμματα, τα οποία έφτασαν αισίως σήμερα στα 7.500!
Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων ο Ναός έχει στήσει μια δεύτερη επικερδή φάμπρικα με βάση αυτές τις αγωγές. Έχει εγγράψει στα αρμόδια Υποθηκοφυλακεία αξίωση σε χιλιάδες μικροϊδιοκτησίες της υπό διεκδίκηση περιοχής, μέσω δικηγορικού γραφείου με το οποίο συνεργάζεται, εμποδίζοντας τους ιδιοκτήτες από το να διαχειριστούν την περιουσία τους. Η Μητρόπολη, όμως, δεν είναι άστοργος! Δέχεται να άρει την αξίωση έναντι του “συμβολικού” αντιτίμου των 2.500-3.000 ευρώ, τα οποία μοιράζονται 40-60 ο Ναός και το συνεργαζόμενο δικηγορικό γραφείο!

Ο Δημήτρης Κούνδουρος είναι γεωλόγος, καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης, κάτοικος του δήμου Περιστερίου και πολύ γνωστός αγωνιστής σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και οικολογίας στην περιοχή.Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον των εξωφρενικών απαιτήσεων του Ναού και της Μητρόπολης. Σε ημερίδα που διοργάνωσε πέρυσι ο «Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου», του οποίου είναι Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος, με θέμα “Το Ποικίλο Όρος και η προστασία του από τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδας”, ήταν εκ των βασικών ομιλητών εκπροσωπώντας το Συντονιστικό Φορέων Δήμου Περιστερίου. Στην ομιλία του ανέφερε πολλά από τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία μάλιστα είχαν προαναφερθεί από βουλευτές σε επερωτήσεις στη Βουλή και επιβεβαιώθηκαν από Διαχειριστικό Οικονομικό Έλεγχο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Έλα, όμως, που “θίχτηκε” ο δικηγόρος (άραγε μόνο αυτός;) που εκπροσωπεί στις “μπίζνες” της την Μητρόπολη Φθιώτιδας και προχώρησε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ζητώντας παράλληλα από τον μεροκαματιάρη καθηγητή 300.000 ευρώ για ηθική ικανοποίηση!

«Συμπαραστεκόμαστε στο Δημήτρη Κούνδουρο και ζητάμε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των ανθρώπων που αγωνίζονται για το περιβάλλον» αναφέρει το κείμενο αλληλεγγύης το οποό μπορείτε να υπογράψετε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: jspg@otenet.gr,
mailxpolis@gmail.com και
prosanatolismoi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: