Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008

Kάτω τα χέρια από την Γάζα.Διαδήλωση Παρασκευή 25/1, 4μμ

Kάτω τα χέρια από την Γάζα

Η ισραηλινή βαρβαρότητα έχει φτάσει σε νέα ύψη τις δυο τελευταίες βδομάδες στη Γάζα. Πριν μια βδομάδα ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε τις επιθέσεις του, με τανκς και πυροβολικό δολοφονώντας 19 Παλαιστίνιους μέσα σε μια μέρα. Ηταν η πιο πολύνεκρη επίθεση των τελευταίων μηνών.

Η συνέχεια ήταν η κλιμάκωση του αποκλεισμού της Γάζας. Το Ισραήλ έχει επιβάλει εμπάργκο προκαλώντας τεράστια δυστυχία στο 1.5 εκατομμύριο των Παλαιστινίων που ζουν στοιβαγμένοι σε αυτή τη στενή λωρίδα γης. Αυτή τη βδομάδα έκανε ακόμα ένα βήμα στο εμπάργκο. Ανακήρυξε τη Γάζα «εχθρική οντότητα» σφράγισε ερμητικά όλες τις εξόδους της. Ούτε επείγοντα περιστατικά ζωής και θανάτου μπορούν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία του Ισραήλ, της Αιγύπτου ή της Ιορδανίας. Οι ισραηλινές αρχές κόβουν ακόμα και τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων.

Χωρίς ηλεκτρικό και καύσιμο δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι αντλίες που καθαρίζουν το νερό που πίνουν οι κάτοικοι της Γάζας. Υπάρχει κίνδυνος να τεθούν εκτός λειτουργίας ακόμα κι οι γεννήτριες που παράγουν εφεδρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Ο Μπους επισκέφτηκε πρόσφατα το Ισραήλ όπου μίλησε για τη λύση του Μεσανατολικού. Αυτή είναι η λύση τους: να γονατίσουν χρησιμοποιώντας τις μεθόδους των πολιορκιών του Μεσαίωνα τη Γάζα, επειδή εκεί έχει την έδρα της η νόμιμα εκλεγμένη παλαιστινιακή κυβέρνηση της Χαμάς. ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν να τσακίσουν την παλαιστινιακή Αντίσταση. Και συνένοχο σε αυτό το βάρβαρο εκβιασμό έχουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, μαζί και την κυβέρνηση του Καραμανλή.

Γι’ αυτό η Γάζα κι η Παλαιστινιακή Αντίσταση χρειάζονται τη συμπαράστασή μας. Τη Δευτέρα 21 Γενάρη έγινε μια πρώτη κινητοποίηση διαμαρτυρίας από διάφορους μαζικούς φορείς έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Συνέχεια είναι η διαδήλωση που καλεί η Ενωση Μουσουλμάνων Ελλάδας την Παρασκευή 25 Γενάρη που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στη παλαιστινιακή πρεσβεία στις 4 το απόγευμα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλούμε κάθε ελεύθερο άνθρωπο αυτής της γης να ξεσηκωθεί για το Δίκαιο, για τη Δικαιοσύνη στην Ανθρωπότητα. Η Γάζα εκπέμπει SOS…

Το κάλεσμα έρχεται από τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος προς κάθε άνθρωπο που ζει στην Ελλάδα, κάθε εθνικότητας και θρησκείας. Ελάτε να βγούμε όλοι δυναμικά, με τις καρδιές και τα χέρια ενωμένα για να φωνάξουμε δυνατά

Όχι στην αδικία, Όχι στις άδικες επιθέσεις.

Η Πορεία μας θα γίνει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου ώρα 16.00, θα ξεκινήσει από την Παλαιστινιακή Πρεσβεία και θα καταλήξει στην Ισραηλινή Πρεσβεία. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για όσους ζουν στη Γάζα αλλά και σε όλη την πονεμένη Παλαιστίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: