Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2008

ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ


ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ


Συμμαχία ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Σήμερα στο Έκτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο εκδικάστηκε η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Τζαβέντ Ασλάμ και άλλων μελών της σε βάρος των Μοντασέρ Ικμπάλ Τσόντρυ και Ιρσάτ Γεράσιμου Μπάτ, εκδότη της εφημερίδας ΒΑΤΑΝ. Καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκιση μετά από εισήγηση της εισαγγελέως που σημείωσε ότι «η εμφάνιση του Μοντασέρ Ικμπάλ ψευδώς ως προέδρου της Κοινότητας και ταυτόχρονα οι συκοφαντίες τη εφημερίδας κατά του ανθρώπου-συμβόλου για την Πακιστανική Κοινότητα ως πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών και οι απειλές σε βάρος δραστήριων ανθρώπων που συνεργάστηκαν με συνδικάτα όπως η ΓΣΕΕ και προσωπικότητες και συμμετείχαν σε μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της απέλασης του προέδρου Τζαβέντ Ασλαμ συνιστούν προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας.»

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη του κυκλώματος του παρακράτους που εμπλέκεται στις απαγωγές των Πακιστανών, την απόπειρα έκδοσης του Τζαβέντ Ασλάμ στην χούντα του Πακιστάν. Ο Μοντασέρ Ικμπάλ εξάλλου έχει μηνυθεί ως ο άνθρωπος που δωροδόκησε απαχθέντες για να καταθέσουν ψευδώς κατά του Τζαβέντ Ασλάμ. Ενώ η ΒΑΤΑΝ ήταν η φυλλάδα που δημοσίευσε πριν την σύλληψη του Τζαβέντ Ασλάμ το ένταλμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ!

Συγκεκριμένα με δημοσίευμα στις 24/11/06 όταν ο Τζαβέντ Ασλάμ βρίσκονταν στην φυλακή με συκοφαντικές κατηγορίες που στόχευαν να ποινικοποιηθεί η δράση της Πακιστανικής Κοινότητας στην καταγγελία του μεγάλου σκανδάλου των απαγωγών επιχειρούσαν να συκοφαντήσουν τον πρόεδρο και μέλη της Κοινότητας ως «συνεργάτες πρακτόρων της Ινδίας και του Ισραήλ, δουλεμπόρους και ανθρώπους που χρηματοδοτούνται». Επίσης, απειλούσαν με ξυλοφόρτωμα τους οργανωτές των συλλαλητηρίων αλληλεγγύης στο Τζαβέντ Ασλάμ δηλ.την αντιπολεμική κίνηση Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο. Το χυδαίο ψέμα έφτανε στο σημείο να προβάλει ότι πικέτα της Συμμαχίας ενάντια στην αποστολή φρεγατών στο Λίβανο αναφέρονταν σε …κινητοποίηση τάχα ενάντια σε σύμβαση αγοραπωλησίας όπλων για την χούντα του Πακιστάν από την Ελλάδα.

Στην δίκη μάρτυρες υπέρ της Πακιστανικής κοινότητας ήταν οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο Πέτρος Κωνσταντίνου και Γιάννης Σηφακάκης και δικηγόροι οι Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιώργος Γκουντούνας.

Το ξήλωμα του παρακράτους των απαγωγών πρέπει να φτάσει στην αποκάλυψη όλων των ενόχων του σκανδάλου των απαγωγών και όχι μόνο των άθλιων συνεργατών της Πακιστανικής πρεσβείας.

Απαιτούμε να προχωρήσει η δικαστική έρευνα και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.


Επικοινωνία με: Γιάννη Σηφακάκη 6946093043, Τζαβέντ Ασλάμ 6942017262,

Πέτρος Κωνσταντίνου 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: