Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008

Αλληλεγγύη στους λιμενεργάτες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια προχωράνε σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας να μην ξεπουληθούν σε ιδιώτες τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στο ξεπούλημα των εμπορικών λιμανιών γιατί πρόκειται για τεράστια κερδοφόρα φιλέτα που θέλει να τα κάνει δώρο σε μεγάλους διεθνείς ναυτιλιακούς κολοσσούς αλλά και σε εγχώριους εφοπλιστές φίλους της.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια έχουν δώσει ξανά την μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από τα αρπακτικά της αγοράς. Πριν ένα χρόνο εμπόδισαν τον τότε υπουργό Κεφαλογιάννη να ξεπουλήσει τα δύο λιμάνια. Σήμερα δίνουν την ίδια μάχη και χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων μας.

Μετά την Πανεργατική σεισμό της 12 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι δείξαμε ότι έχουμε την δύναμη να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να περάσει καμία από τις επιθέσεις της. Να την αναγκάσουμε να κάνει πίσω σε όλα τα μέτωπα. Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας. Η νίκη τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να βρεθούνε δίπλα στους αγωνιζόμενους Λιμενεργάτες. Με ψηφίσματα συμπαράστασης, οικονομική ενίσχυση του αγώνα τους και πάνω από όλα καλώντας σε αγώνες αλληλεγγύης στο πλευρό τους.

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

· Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: