Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2008

Aντιφασιστική Συγκέντρωση Σάββατο 2 Φλεβάρη

Aντιφασιστική Συγκέντρωση, 2 Φλεβάρη

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 2 μμ, πλ. Κολοκοτρώνη

- 20 καταγεγραμμένες επιθέσεις το τελευταίο 6μηνο

- 5 άτομα δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι το τελευταίο 4μηνο

- Εισβολή 20 φασιστών σε σπίτια Σουδανών μεταναστών στον Κίσσαμο Χανίων

- 5 ομαδικές δολοφονικές επιθέσεις σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη και στο Αιγάλεω το τελευταίο 3μηνο

Τώρα ετοιμάζουν για τις 2 Φλεβάρη την «μεγαλύτερη εθνικιστική συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Αθήνα», όπως την αποκαλούν. Αυτή την μέρα στοχεύουν να μαζέψουν φασίστες απ' όλη την Ελλάδα καθώς και εκπροσώπους νεοφασιστικών κομμάτων από χώρες της Ευρώπης που θα παρελάσουν στους δρόμους της Αθήνας και μετά, όπως γίνεται συνήθως, να επιτεθούν με δολοφονικές διαθέσεις σε οποιονδήποτε δεν ταιριάζει με τα χιτλερικά τους πρότυπα της Πριας φυλής.

Καλούμε πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, μαθητές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, αλλά και κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη σε συστράτευση και κοινή συγκέντρωση το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 2 το μεσημέρι στην ΠΛ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. Ο στόχος μας είναι μια συγκέντρωση γιορτή κατά του φασισμού. Με καλλιτέχνες και συγκροτήματα μεταναστών. Με παρεμβάσεις θυμάτων φασιστικών επιθέσεων, με έκθεση φωτογραφικού υλικού, με ενημέρωση της κοινωνίας κ.λ.π.

KAΛOYN: η YRE, το Δίκτυο και άλλες οργανώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αθήνα 30/01/2008

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 2 μμ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Νέα πρόκληση σε βάρος του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος προετοιμάζουν οι φασιστικές οργανώσεις. Διάφορες φασιστικές ομάδες σχεδιάζουν για τις 2 Φλεβάρη συγκέντρωση – διαδήλωση με αφορμή την επέτειο της κρίσης στα Ίμια. Στην συγκέντρωση αυτή θα μαζευτούν φασίστες απ' όλη την Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι νεοφασιστικών κομμάτων από χώρες της Ευρώπης.

Η πρόκληση αυτή είναι συνέχεια και κλιμάκωση των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων του τελευταίου εξαμήνου. Ενός εξαμήνου μέσα στο οποίο είχαμε τουλάχιστον 20 καταγεγραμμένες φασιστικές επιθέσεις, με πιο χαρακτηριστικές 5 επιθέσεις με μαχαίρια, την εισβολή 20 φασιστών σε σπίτια Σουδανών μεταναστών στον Κίσσαμο Χανίων, τις 5 ομαδικές δολοφονικές επιθέσεις σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη και στο Αιγάλεω και στα γραφεία της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο.

Οι φασιστικές συμμορίες έχουν αποθρασυνθεί από την είσοδο του ΛΑΟΣ στη βουλή, ενώ οι επιθέσεις τους ενθαρρύνονται από το κλίμα έντασης της κρατικής καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέναντι στους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, με την συστηματική χρήση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών και την διαρκή παρακολούθηση των εκδηλώσεων του μαζικού κινήματος μέσα από τις χαφιεδοκάμερες. Οι επιθέσεις των φασιστών αποτελούν ουσιαστικά συμπλήρωμα της επίσημης κρατικής πολιτικής, που επιτίθεται συστηματικά στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που θέλει να αφαιρέσει τις κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Η πολιτική της Ευρώπης – φρούριο, η άρνηση ίσων πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στους μετανάστες οι νεοφιλελεύθερες επιθέσεις στα εργατικά δικαιώματα, η ιμπεριαλιστικές εκστρατείες στην Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, αποτελούν το λίπασμα για την εμφάνιση της φασιστικής πρόκλησης.

Το κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων όμως μπορεί να τους σταματήσει. Το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα της περσινής χρονιάς, η εργατική πλημμυρίδα στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 12ης του Δεκέμβρη, η νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 13 του Φλεβάρη μπορούν να πουν STOP στην επίθεση των καπιταλιστών και της κυβέρνησης. Αυτό το κίνημα μπορεί να διαλύσει μια και καλή και τις φασιστικές παρακρατικές ομάδες.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση, το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 2 το μεσημέρι στην ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: