Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ THN ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ THN ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πρόταση της Πρωτοβουλίας ΓENOBA Eκπαιδευτικών

Η εισήγηση του ΔΣ της ΔΟΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 3 Μάρτη, είναι η καλύτερη απάντηση για το πως μπορούμε να κλιμακώσουμε τους αγώνες για πραγματικές αυξήσεις, για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτός ο αγώνας έρχεται να ξαναπιάσει το νήμα της μεγάλης απεργίας που δώσαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί το 2007, ενάντια στην λιτότητα, για 1400 ευρώ κατώτατο μισθό. Συνεχίζει μέσα το νικηφόρο κίνημα της Παιδείας, που οι φοιτητές μαζί με τους πανεπιστημιακούς πέταξαν στα σκουπίδια την συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16. Σήμερα ξεκινάμε από πολύ καλύτερες θέσεις. Δάσκαλοι και καθηγητές μαζί μπορούμε να νικήσουμε μια κυβέρνηση στριμωγμένη και πολιορκημένη από την εργατική αντίσταση. Μπορούμε να στηριχτούμε στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που συγκρούεται με τον Καραμανλή και τους υπουργούς του. Στους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς, που έκαναν την πανεργατική έκρηξη της 12 Δεκέμβρη και γκρέμισαν τον Μαγγίνα. Στους λιμενεργάτες και στους απεργούς στις ΔΕΚΟ που απεργούν για να αποτρέψουν το ξεπούλημα των Λιμανιών της ΔΕΗ της Ολυμπιακής. Στηρίζεται στους καθηγητές της ΠΟΣΔΕΠ που προσανατολίζονται και αυτοί σε απεργία και κλιμάκωση στις 3 Μάρτη.

Αυτό το απεργιακό μέτωπο μπορεί να γίνει πραγματικός εφιάλτης για την κυβέρνηση των Ζαχόπουλων που πνίγεται στα σκάνδαλα και στην αναξιοπιστία και που με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της έχει οδηγήσει την δημόσια εκπαίδευση στην απόλυτη εγκατάλειψη. Η κυβέρνηση με θράσος δηλώνει ότι μόνο ψίχουλα υπάρχουν για την δημόσια παιδεία, τους μισθούς, τις συντάξεις και τα ταμεία, την ώρα που εκατομμύρια ευρώ αλλάζουν χέρια, ανάμεσα σε υπουργεία, μεγαλοεκδότες, τραπεζίτες, βιομηχάνους και εφοπλιστές. Και επιμένει, παρά το στραπατσάρισμα της, να προχωρήσει σε όλο το πακέτο των αντιδραστικών επιθέσεων του Μαγγίνα στην κοινωνική ασφάλιση με σκοπό την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα και την εμπορευματοποίησή της.

Στις 13Φλεβάρη να οργανώσουμε την μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία και την διαδήλωση και να κλιμακώσουμε στην συνέχεια, για να τελειώνουμε μια για πάντα όχι μόνο με την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και την λιτότητα αλλά και με την ίδια την κυβέρνηση του Καραμανλή

Οι εκπαιδευτικοί να βγούμε ξανά μπροστά. Με κοινές πρωτοβουλίες να ξεσηκώσουμε τα σχολεία και τους συλλόγους μας, στην προοπτική μιας απεργίας που μπορεί να κλείσει την εκπαίδευση από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα πανεπιστήμια.

- Να οργανώσουμε το γύρο των ΓΣ με περιοδείες, και ενημερώσεις, σε όλα τα σχολεία για να είναι μαζικές οι συνελεύσεις.

- Να αποφασίσουμε σ’ αυτές τις ΓΣ ότι προχωράμε σε απεργιακό αγώνα διάρκειας στις 3 Μάρτη, ψηφίζοντας την πενθήμερη απεργία. Επίσης να προχωρήσουμε από τώρα στη δημιουργία απεργιακών επιτροπών ή στην ενεργοποίηση των προηγούμενων, που θα οργανώσουν την ενημέρωση και την περιφρούρηση στα σχολεία.

- Να στείλουμε το μήνυμα της ενότητας του αγώνα και της αισιοδοξίας ότι μπορούμε φέτος να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη κοινή απεργία για αξιοπρεπείς μισθούς, για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης.

- Να απαιτήσουμε από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν μετά την 13 Φλεβάρη σε νέα πανεργατική κλιμάκωση. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε συνέχεια στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο και στον πανεργατικό ξεσηκωμό.

Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα, στο άπλωμα και στην κλιμάκωση του αγώνα μας. Να την αξιοποιήσουμε και να νικήσουμε.


ΠANEPΓATIKH 13 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 πμ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΜΟΥΣΕΙΟ

Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ εκπαιδευτικών

jspg@otenet.gr τηλ. 6977210336, 6932840030

Δεν υπάρχουν σχόλια: