Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΑΦΟΡΑ
Των δικηγόρων Αθηνών:
Γεωργίου Γκουντούνα, Στουρνάρη 12, τηλ. 210.522.9170 και
Φραγγίσκου Ραγγούση, Πατριάρχου Ιωακείμ 26, τηλ. 210.722.9080
και ως πληρεξουσίων του σωματείου «ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΉ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
----------------------------
Κύριε Πρόεδρε,
Καταθέτουμε προς γνώση σας τα κάτωθι για να επιληφθείτε αρμοδίως κατά τα άρθρα 69 του Συντάγματος και 125 του Κανονισμού της Βουλής, διαβιβάζοντας την προκειμένη αίτηση στους κατά νόμο αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Αποκέντρωσης και Δημόσιας Τάξης ώστε να ενεργήσουν τα δέοντα και απαντήσουν αρμοδίως επί των αναφερομένων αιτημάτων και καταγγελιών εντός των τασσομένων υπό του νόμου προθεσμιών.
Είναι γνωστοί οι αγώνες της Πακιστανικής Κοινότητας και του προέδρου της Τζαβέντ Ασλάμ για την αποκάλυψη του σκανδάλου των απαγωγών και παράνομων ανακρίσεων πακιστανών μεταναστών από μέλη αγγλικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙ6 – ΕΥΠ) το καλοκαίρι του 2005.
Παρά τις προσπάθειες παραπλάνησης του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τους προηγούμενους δύο υπουργούς Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και Β. Πολύδωρα, οι δικαστικές αρχές απέρριψαν τους απαράδεκτους ισχυρισμούς και τα αστεία επιχειρήματα των άνω δύο υπουργών με την έκδοση του 2327/2007 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της κύριας ανάκρισης με στόχο την αποκάλυψη και τον εντοπισμό των πρακτόρων που συμμετείχαν στην όλως παράνομη αυτή δραστηριότητα.
Δυστυχώς, αυτοί που έδωσαν την εντολή για τις απαγωγές (το «διεθνές παρακράτος» κατά τον χαρακτηρισμό επιφανών στελεχών του κοινοβουλίου και της πολιτικής ζωής του τόπου) προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις των απαχθέντων και της ηγεσίας της Πακιστανικής Κοινότητας, χρησιμοποίησαν πέραν των άλλων και την χούντα του Περβέζ Μουσαράφ. Επεστράτευσαν ιδιαίτερα τον χουντικό πρεσβευτή στην Αθήνα Ρασίντ Σαλίμ Χαν και διάφορους υπαλλήλους του και χαφιέδες του περιβάλλοντός του αλλά και το μηχανισμό της μισητής FIA (πακιστανική ομοσπονδιακή αστυνομία).
Μετά την αποτυχία των προσπαθειών τους για εκφοβισμό των απαχθέντων και εξαγοράς της «σιωπής» τους (που έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ με επανειλλημένες εκπομπές και δημοσιεύματα) άρχισε μια εργώδης προσπάθεια εκβιασμού του Τζαβέντ Ασλάμ που και αυτή έπεσε στο κενό. Ετσι φτάσαμε τελικά στο αίτημα έκδοσης του, που βρήκε απέναντι ένα ισχυρό μέτωπο συμπαράστασης στην χώρα μας και στο εξωτερικό, για να απορριφθεί τελικά από τα αρμόδια δικαστήρια (με τις αποφάσεις 3/19-1-2007 του Εφετείου Αθηνών και 1042/11-5-2007 του Αρείου Πάγου).
Και ναι μεν ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας γλύτωσε από τα νύχια των διωκτών του, εκείνοι όμως που σήμερα «πληρώνουν τη νύφη» κατά το κοινώς λεγόμενο, είναι οι εκατοντάδες φτωχοί πακιστανοί μετανάστες που τόλμησαν το αυτονόητο: Να συμπαρασταθούν στον διωκόμενο πρόεδρό τους. Να ζητήσουν να ισχύει και γι αυτούς η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Να ζητήσουν ελευθερία και δημοκρατία για τη πατρίδα τους.
Πράγματι, η επιχείρηση έκδοσης του Τζαβέντ Ασλάμ άρχισε με την σύλληψή του στις 6-11-2006 (είχε προηγηθεί ερυθρά αναγγελία της Interpol μετά από αίτημα του Πακιστάν).
Πέντε μόλις μέρες αργότερα, το Σάββατο 11-11-2006 και ενώ εξακολουθούσε να βρίσκεται στη φυλακή (αποφυλακίσθηκε στις 23-11-2006 με απόφαση του 3μελούς συμβ. Εφετών) πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης και πορεία μέχρι την πακιστανική πρεσβεία από χιλιάδες πακιστανούς μετανάστες που ζητούσαν την απελευθέρωση του προέδρου τους και καταδίκαζαν τις μεθοδεύσεις της πακιστανικής χούντας και του εδώ πρέσβη της.
Όπως πληροφορηθήκαμε από τους ίδιους τους μετανάστες, τις προηγούμενες μέρες της διαδήλωσης αυτής, όργανα της χούντας προσπάθησαν λυσσωδώς να αποτρέψουν την επιτυχία της. Πολλοί κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα από όργανα και υπαλλήλους της πρεσβείας, όπως από τον Anwar Iqbal συνεργάτη του χουντικού πρέσβη. Η απειλή ήταν σαφής: Μη πάτε στην διαδήλωση γιατί αλλιώς θα βρεθείτε στη μαύρη λίστα!
Οσοι – και ήταν πολλοί αυτοί – τόλμησαν να αψηφήσουν την απροκάλυπτη απειλή, βρέθηκαν πράγματι, στη μαύρη λίστα της χούντας.
Ετσι στα τέλη Δεκεμβρίου 2006, η πρεσβεία επέδωσε στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την 1.16.06 από 21.12.2006 ρηματική διακοίνωση με κατάλογο των «μη συμμορφωθέντων προς τας υποδείξεις» πακιστανών μεταναστών ο οποίος χαρακτηριστικά επιγράφεται: «LIST OF PAKISTANIS RECOMMENDER FOR BLACKLISTING» .
Ενώ και οι οικογένειές τους στο Πακιστάν ζουν από τότε σε καθεστώς τρόμου με συνεχείς απειλές, αναίτιες διώξεις και παράνομες φυλακίσεις (όπως του αδελφού του Τζαβέντ Ασλάμ που σαπίζει χωρίς δίκη τους τελευταίους 6 μήνες στα μπουντρούμια της χούντας).
Μέχρι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν εκπλήσσετε αφού στη χώρα μας δεν έχουν σβήσει ακόμα οι μνήμες της λαομίσητης δικτατορίας των συνταγματαρχών και των μεθόδων τους.
Τα «περίεργα» όμως αρχίζουν στη συνέχεια. Αφορούν την υποδοχή που επεφύλαξαν οι αρμόδιοι στην μαύρη λίστα – πογκρόμ της χούντας Μουσαραφ. Και προκαλούν οδυνηρή έκπληξη, οργή και αγανάκτηση σε κάθε άνθρωπο με δημοκρατικές ευαισθησίες αφού στοιχειοθετούν, ούτε λίγο - ούτε πολύ, τη συνδρομή των ελληνικών αρχών στην πακιστανική χούντα και τη συνέργεια τους στις απηνείς διώξεις που έχει εξαπολύσει κατά των πακιστανών μεταναστών που αρνούνται να επικροτήσουν τις ανελεύθερες και βάρβαρες επιλογές της.
Το Υπουργείο Εξωτερικών, αντί να επιστρέψει ως απαράδεκτη τη «ρηματική διακοίνωση» στην πακιστανική πρεσβεία και να πετάξει τη μαύρη λίστα στα σκουπίδια, την διαβιβάζει ως μη ώφειλε τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης όσο και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Το πιο εξωφρενικό όμως είναι ότι στη συνέχεια η κεντρική υπηρεσία του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. αρμόδια για τις άδειες παραμονής των αλλοδαπών, κοινοποιεί το 913/2.2.07 έγγραφό της που φέρει μάλιστα την επισήμανση «ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ» προς τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης όλων των Περιφερειών με το εξής περιεχόμενο: «Σας διαβιβάζουμε την με ΑΠ 1.16.06 από 21.12.2006 ρηματική διακοίνωση της πρεσβείας του Πακιστάν στην Ελλάδα και παρακαλούμε για τις ενδεχόμενες δικές σας κατά λόγο αρμοδιότητας ενέργειες»
Ερωτούμε:
- Γιατί διαβιβάστηκε στις διευθύνσεις που είναι αρμόδιες για την έκδοση και ανανέωση των αδειών διαμονής των αλλοδαπών που ζούν και εργάζονται στη χώρα μας η μαύρη λίστα της πακιστανικής χούντας;
- Τι σημαίνει «για τις ενδεχόμενες δικές σας κατά λόγο αρμοδιότητας ενέργειες» όταν η αρμοδιότητα αφορά την αποδοχή ή απόρριψη αιτήσεων έκδοσης ή ανανέωσης αδειών διαμονής;
- Γιατί πρέπει οι αρμόδιοι Ελληνες υπάλληλοι να λαμβάνουν υπόψιν τους, όχι μόνον όσα τάσσονται από την ελληνική νομοθεσία αλλά και τη μαύρη λίστα της πακιστανικής πρεσβείας με στόχο τη δημιουργία ανυπέρβλητων προβλημάτων, όσον αφορά την νομιμότητα της παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, όσων μεταναστών δεν υποτάσσονται στα κελεύσματα της χούντας Μουσάραφ και των οργάνων της;
Ακολουθώντας τη «γραμμή» της ηγεσίας του υπουργείου, η δ/νση αλλοδαπών και μετανάστευσης Αττικής κοινοποιεί τη μαύρη λίστα, με το Φ12046/60445/2-3-07 έγγραφό της, σε όλους τους υπαλλήλους της που ενέχονται στην έκδοση και ανανέωση αδειών διαμονής είτε αδειών οικογενειακής συνένωνσης.
Ετσι, ένας – ένας, εκατοντάδες πακιστανοί μετανάστες, που ζουν και εργάζονται νόμιμα από χρόνια στη χώρα και καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις (κατοικίας, εργασίας, ασφάλισης κλπ) μαθαίνουν ξαφνικά ότι δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για ανανέωση των αδειών διαμονής τους. Και όταν ρωτούν γιατί, μαθαίνουν έκπληκτοι ότι …. βρίσκονται σε μαύρη λίστα της πακιστανικής πρεσβείας!
Ερωτούμε:
- Είναι δυνατόν να λαμβάνεται υπόψιν «κατά λόγο αρμοδιότητας» μαύρη λίστα δικτατορικού καθεστώτος;
- Είναι δυνατόν να παραβλέπετε ότι όλοι οι εκατοντάδες προγραμμένοι με τη μαύρη λίστα ανήκουν στην μαζικότατη Πακιστανική Κοινότητα (που είναι σημειωτέον το μεγαλύτερο μεταναστευτικό σωματείο της χώρας) μεταξύ των οποίων και όλα τα δραστήρια μέλη της διοίκησης και των επιτροπών της Πακιστανικής Κοινότητας που πάλεψαν για την αποκάλυψη του σκανδάλου των απαγωγών και την αποτροπή της έκδοσης του προέδρου της Τζαβέντ Ασλάμ;
- Είναι δυνατόν να παραβλέπετε αντιθέτως ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στη μαύρη λίστα κανείς από τα ελεγχόμενα από τη χούντα (χωρίς ανταπόκριση στους μετανάστες) σχήματα που προσπάθησε να στήσει ο χουντικός πρέσβης και βέβαια κανείς από τους υποταχτικούς του, τους υπαλλήλους και συνεργάτες του;
- Είναι δυνατόν να συνεργούν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές με την πακιστανική χούντα μπλοκάροντας είτε και απορρίπτοντας αιτήσεις ανανέωσης αδειών διαμονής φτωχών βιοπαλαιστών και μάλιστα κατά παράβαση του ισχύοντος μεταναστευτικού νόμου;
Όπως είναι φυσικό δημιουργήθηκαν εύλογες αντιδράσεις μεταξύ των αρμοδίων υπαλλήλων, πόσω μάλλον που η μαύρη λίστα προωθήθηκε μεν κατά τα ως άνω ιστορούμενα χωρίς όμως να δοθούν και σχετικές οδηγίες για την ενιαία αντιμετώπιση των μεταναστών που έχουν την ατυχία να συμπεριλαμβάνονται σ΄ αυτήν. Γι αυτό απεστάλησαν σχετικά ερωτήματα προς την κεντρική υπηρεσία του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. τα οποία όμως παραμένουν ακόμα αναπάντητα. Φαίνεται πως κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να βάλει την υπογραφή του σε μια κραυγαλέα ανελεύθερη, αντιδημοκρατική, παράνομη και αντισυνταγματική εγκύκλιο…..
Το αποτέλεσμα είναι να μην αντιμετωπίζονται ενιαία οι προγραμμένοι. Του ενός απορρίπτεται η άδεια, του άλλου ανανεώνεται, του τρίτου παραμένει σε εκκρεμότητα κ.ο.κ.
Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται σχετικά και με την εμπλοκή των αρμοδίων της ΕΛΑΣ στις διαδικασίες έκδοσης και ανανέωσης αδειών διαμονής είτε αδειών οικογενειακής συνένωσης Πακιστανών μεταναστών με αποτέλεσμα να επιτείνεται το απαράδεκτο αυτό κομφούζιο.
Επειδή ο μεταναστευτικός νόμος προβλέπει περιοριστικά τις διαδικασίες και τα έγγραφα που λαμβάνονται υπόψιν για την έκδοση ή ανανέωση των αδειών διαμονής είτε αδειών οικογενειακής συνένωσης αλλοδαπών μεταναστών.
Επειδή η διαβίβαση και κοινοποίηση της ρηματικής διακοίνωσης της πακιστανικής πρεσβείας στους αρμοδίους υπαλλήλους με σκοπό να ληφθεί υπόψιν για τη έκδοση ή ανανέωση αδειών διαμονής των προγραμμένων με τη μαύρη λίστα μεταναστών είναι τελείως παράνομη.
Επειδή διαπράττει όχι μόνο διοικητικό αλλά και ποινικό αδίκημα όποιος επιτρέπει σε πρεσβείες ξένων χωρών να χρησιμοποιούν τον ελληνικό διοικητικό μηχανισμό για να ελέγχουν τους πολίτες τους και να αποφασίζουν για την νομιμότητα της διαμονής τους ως μεταναστών στη χώρα μας.
Επειδή είναι πολιτικό έγκλημα και μάλιστα βαρύτατο, η συνέργεια στις διώξεις που έχει εξαπολύσει η πακιστανική χούντα εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, εναντίον όλων όσων αρνούνται να συμπορευθούν με τις ανελεύθερες και βάρβαρες επιλογές της. Μια χούντα ο αρχηγός της οποίας επαίρεται σε συνεντεύξεις του ότι πουλάει πολίτες της χώρας του ένατι 10.000 δολλαρίων «το κεφάλι» στις αμερικανούς! Μια χούντα που «εξαφανίζει» βουλευτές, καταργεί και φυλακίζει δικαστικούς, καταστέλλει με απίθανη αγριότητα τις λαϊκές κινητοποιήσεις για δημοκρατία και ελευθερία και ρίχνει στις φυλακές τα δύο τρίτα των δικηγόρων της χώρας! Ενώ ενοχοποιείται και για τη δολοφονία δεκάδων πολιτικών της αντιπάλων όπως πρόσφατα της πρώην πρωθυπουργού Μεναζίρ Μπούτο...
ΖΗΤΑΜΕ
Να αποσυρθεί αμέσως η μαύρη λίστα και η σχετική ρηματική διακοίνωση της Πακιστανικής Πρεσβείας από όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την έκδοση και ανανέωση αδειών διαμονής και οικογενειακής συνένωνσης αλλοδαπών.
Να ακυρωθούν οίκοθεν όλες οι δυσμενείς ατομικές διοικητικές πράξεις που για την έκδοσή τους ελήφθει υπόψιν η κατάπτυστη αυτή μαύρη λίστα της πακιστανικής πρεσβείας.
Να εξετασθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα όλα τα σχετικά αιτήματα που εκκρεμούν λόγω της εγγραφής των αιτούντων στη μαύρη λίστα.
Να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους παρά το νόμο και το Σύνταγμα συνήργησαν κατά τα ανωτέρω στις απηνείς διώξεις που έχει εξαπολύσει η Πακιστανική χούντα κατά των πακιστανών μεταναστών που ζούν και εργάζονται στη χώρα μας και οι οποίοι αρνούνται να επικροτήσουν τις ανελεύθερες και βάρβαρες επιλογές της.
Να διαμαρτυρηθεί η χώρα για την απαράδεκτη παρέμβαση των αρχών της πακιστανικής χούντας στην ελληνική έννομη τάξη και ιδιαίτερα στην εσωτερική διοικητική διαδικασία της έκδοσης και ανανέωσης αδειών διαμονής σε πακιστανούς μετανάστες που δεν συμμορφώνονται με τις βουλές του δικτατορικού καθεστώτος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ
Όπως προβείτε κύριε Πρόεδρε στις δέουσες ενέργειες για τη διαβίβαση της προκειμένης αναφοράς στους Υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Αποκέντρωσης και Δημόσιας Τάξης ώστε να πράξουν τα δέοντα, να ελέγξουν τα καταγγελλόμενα και να απαντήσουν επ’ αυτών στις νόμιμες προθεσμίες.
Αθήνα 18-2-2008
Οι δικηγόροι

Δεν υπάρχουν σχόλια: