Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΙΘ 3 ΜΑΡΤΗ

24ωρη απεργία καλεί η ΕΝΙΘ τη Δευτέρα 3 Μάρτη, ημέρα συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, όπως είχε αποφασιστεί στην τελευταία Γενική Συνέλευση. Την ίδια μέρα οργανώνεται από την ΕΝΙΘ ομαδική κάθοδος στην Αθήνα για να πιέσουμε το Γενικό Συμβούλιο να μην υπογράψει την προτεινόμενη σύμβαση και να αποφασίσει πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Όποιος/α επιθυμεί να κατέβει στην Αθήνα ας επικοινωνήσει μαζί μου Γιάννης Κούτρας(6976595821) ή με το Θοδωρή Ζδούκο (6977473737).
Η νέα γενική συνέλευση της ΕΝΙΘ θα γίνει την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 12μ στο Ιπποκράτειο (μπλε κτίριο).
Την Κυριακή 2 Μάρτη στις 6μμ στο Ιπποκράτειο η Πρωτοβουλία Γένοβα-Νυστέρι καλεί ανοιχτό μάζεμα για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και τη συνέχεια.
Στέλνω τη νέα επιστολή του υπουργείου και την ανακοίνωση της σύσκεψης της ΕΝΙΘ με τις ενώσεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Την προηγούμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008, παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε, πραγματοποιήθηκε στην Θεσ/νίκη συνάντηση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) και συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και στα οποία η διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας δεν αποδίδει τίποτα το θετικό. Συζητήθηκε επίσης το έντονο πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του παρελθόντος έτους και υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι θα παραταθεί επί μακρόν, προκαλώντας οικονομική ασφυξία στους γιατρούς.

Οι διαπιστώσεις που κατέληξαν οι συμμετέχοντες συνοψίζονται στα εξής:

α) Ο εμπαιγμός από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας είναι πλέον οφθαλμοφανής.

β) Οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με το Υπουργείο έχει νόημα μόνο στη βάση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ της 21ης Νοεμβρίου 2007 και αφού το Υπουργείο δεσμευτεί σαφώς για τα κονδύλια που πρόκειται να διαθέσει.

γ) Από την Τρίτη 11 Μαρτίου 2007, την επομένη της Καθαράς Δευτέρας, οι Ενώσεις ξεκινούν αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία και εναλλακτικά επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2007, αλλά ταυτόχρονα και για την διεκδίκηση του πλαισίου της ΟΕΝΓΕ (μισθολόγιο, προσλήψεις, επίλυση εφημεριακού).

δ) Οι Ενώσεις θα αποστείλουν εξώδικο στις Διοικήσεις των νοσοκομείων, εγκαλώντας τες για την παράνομη εφαρμογή του χρόνου εργασίας των γιατρών και την έλλειψη συμμόρφωσης για τα προεδρικά διατάγματα που προβλέπουν τον ανώτατο χρόνο εργασίας.

ε) Τα προεδρεία των Ενώσεων θα επισκεφθούν τους επικεφαλής των εισαγγελικών αρχών κάθε νομού, θα τους ενημερώσουν για τις παρανομίες των διοικητικών αρχών και θα ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου. Ανάλογες επισκέψεις θα γίνουν στις Επιθεωρήσεις Εργασίας.

Παράλληλα, θα καταστήσουμε σαφές, ότι οποιαδήποτε διεκδίκηση από πολίτη εις βάρος ιατρού λόγω της μη εφαρμογής του 48ωρου θα μεταβιβάζεται στις πλάτες των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Οι Ενώσεις θα ενημερώσουν αναλυτικά όλους τους συναδέλφους για το τι συμβαίνει, καθώς και τους πολίτες μέσω εκδηλώσεων και συνεντεύξεων τύπου.

Οι Ενώσεις τέλος καλούν την Εκτελεστική Γραμματεία και το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ να μην συμβιβαστούν ή υποταχθούν στο Υπουργείο, αλλά να σταθούν διεκδικητικά υπερασπιζόμενες τα δίκαια αιτήματά μας.

Καμιά υπογραφή σύμβασης με το Υπουργείο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και των Ενώσεων.

Η επιτυχία είναι στο χέρι όλων μας.

Εκ μέρους των Ενώσεων Μακεδονίας- Θράκης - Θεσσαλίας

Ο Πρόεδρος της ΕΝΙΘ

Παπαστεργίου Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: