Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008

Συνέλευση ENIΘ-απόφαση να προτείνει 5ήμερη από 3 Μάρτη!


Συνέλευση ENIΘ-απόφαση να προτείνει 5ήμερη από 3 Μάρτη!

Tην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της OENΓE με απαίτηση προς το ΓΣ για προκήρυξη Πανελλαδικών κινητοποιήσεων διαρκείας από της 3 Mάρτη αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ENIΘ στις 5/2. Aυτή ήταν η απάντηση των Nοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλινίκης στη νέα πρόκληση του Αβραμόπουλου να προτείνει ένα σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης που βάζει ταφόπλακα στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για αυξήσεις, προσλήψεις και ανθρώπινο ωράριο εργασίας και στους συμβιβασμούς.

Την ίδια στιγμή που ο προϋπολογισμός προβλέπει αυξήσεις ψίχουλα και τα κονδύλια επαρκούν για 500 προλήψεις εργαζομένων στη δημόσια Υγεία ο Αβραμόπουλος ετοιμάζει νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η Πετραλιά ετοιμάζεται να κατασπαράξει τα αποθεματικά του ΤΣΑΥ μέσω της ενοποίησης των ταμείων.

Απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να συμμετέχει στο διάλογο με τον Αβραμόπουλο. Και σα να μην έφτανε αυτό ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Τσούκαλος έστειλε επιστολή στον Αβραμόπουλο που λέει ότι η ΟΕΝΓΕ δεν έχει απορρίψει την πρόταση του υπουργείου και ότι ως το τέλος Φλεβάρη αναμένεται να υπάρξει συμφωνία.

«Η ΓΣ της ΕΝΙΘ έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί μπορεί να σπάσει το κλίμα συναίνεσης και διαλόγου που καλλιεργεί η πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ» μας είπε ο Γιάννης Κούτρας από τη Νοσοκομειακή Eπιτροπή του Ιπποκράτειου και το Νυστέρι Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ. «Στη ΓΣ της ΕΝΙΘ προτείνουμε ένα πρόγραμμα δράσης που θα ξαναβγάλει τους Γιατρούς στην πρώτη γραμμή της κόντρας με την πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία και στο ασφαλιστικό. Προτείνουμε συμμετοχή της ΕΝΙΘ στην πανεργατική απεργία στις 13 Φλεβάρη και συγκρότηση επιτροπών σε κάθε νοσοκομείο που σε συνεργασία με τα σωματεία θα οργανώσουν τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Επίσης συμμετοχή στη σύσκεψη της ΠΟΕΔΗΝ που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 7/2 με πρόταση την προκήρυξη πανοσοκομειακής απεργίας και συλλαλητήριο στα τέλη Φλεβάρη. Επίσης 24ωρη απεργία μαζί με τους Μηχανικούς και τους εργαζόμενους στα άλλα «ευγενή ταμεία» στις 15 Φλεβάρη, την ημέρα που θα γίνεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό. 24ωρη απεργία την ημέρα που θα συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ και μαζικό κατέβασμα στην Αθήνα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 5νθήμερη απεργία από της 3 Μάρτη και συντονισμό με τους δασκάλους που ετοιμάζουν απεργία διαρκείας».

*Εκλογές γίνονται την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για την εκλογή Νοσοκομειακής Επιτροπής. Στις εκλογές συμμετέχει το Νυστέρι- Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ με υποψήφιους τον Αρη Ζαφείρη, ειδικευόμενο Καρδιολογίας και τον Γιάννη Κούτρα, ειδικευόμενο Ακτινολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: