Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2008

Διαμαρτυρία για σφαγες ισραηλινού στρατού στην Γάζα

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 2/3,6ΜΜ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 22 ΜΑΡΤΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12.00

Η σφαγή που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στην Γάζα με θύματα δεκάδες αμάχους, βρέφη και γυναίκες είναι ένα βάρβαρο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Ο ισραηλινός στρατός με την επιχείρηση «θερμός χειμώνας» εισβάλλει στην Γάζα για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του το 2005. Η Γάζα με τον αποκλεισμό του Τείχους της ντροπής και του εμπάργκο της ΕΕ μετά την εκλογική νίκη της Χαμάς έχει γίνει κόλαση για την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων. Η εξέγερση των πολιορκημένων Παλαιστινίων έφτασε στην κορύφωση των διαδηλώσεων που γκρέμισαν τα σύνορα στην Ράφα πρόσφατα.

Στα πέντε χρόνια της εισβολής των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους στο Ιράκ, η αποτυχία της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τον Λίβανο έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση των τυχοδιωκτικών ενεργειών των ΗΠΑ και του πιο πιστού τους μαντρόσκυλου στην περιοχή του Ισραήλ.

Δεν περιορίζεται όμως εκεί. Απλώνεται στα Βαλκάνια με την ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» βλέπε μετατροπής του Κοσσόβου σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που απειλεί να ανάψει τις φλόγες του πολέμου ξανά στην περιοχή μας.

Περνάει μέσα από την εισβολή του τουρκικού στρατού στο Βόρειο Ιράκ, την κλιμάκωση των βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν αλλά ακόμα και μέσα στο Πακιστάν.

Η μόνη ελπίδα είναι η αντίσταση των λαών και η κλιμάκωση ξανά του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε στήριξη στη ρατσιστική σιωνιστική πολιτική εξόντωσης των Παλαιστίνιων στην Γάζα και στην Δ.Οχθη.

Καλούμε σε ξεσηκωμό στο πλευρό των Παλαιστινίων, για να σταματήσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού, για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη. Να αρθεί αμέσως το εμπάργκο της ΕΕ σε βάρος της νόμιμα εκλεγμένης Παλαιστινιακής Αρχής.

Γι αυτό και μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 2/3, 6μμ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ δίνουμε το μεγάλο ραντεβού στις 22 Μάρτη στο Πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 12.00 που μας καλούν τα συνδικάτα, η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, οι φοιτητικοί σύλλογοι, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, οι παλαιστινιακές οργανώσεις.

Επικοινωνία με: Γιάννη Σηφακάκη 6946093043, Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: