Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

Για τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

ΟΕΝΓΕ
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η
Διαπραγματευτική Ομάδα της ΟΕΝΓΕ χαιρετίζει τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των γιατρών που υπηρετούν στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας και διεξάγουν πρωτοφανείς σε μαζικότητα και παλμό Γενικές Συνελεύσεις λαμβάνοντας σχεδόν ομόφωνα αποφάσεις για ανατροπή εδώ και τώρα στο καθεστώς εργασιακής σκλαβιάς με την εξοντωτική υπερωριακή εργασία και τις εξευτελιστικές αμοιβές. Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι αποφασισμένοι να θέσουν πλέον οριστικό φραγμό στην διάλυση που επιχειρεί η κυβέρνηση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας με το σφίξιμο της στρόφιγγας χρηματοδότησης και την απροσχημάτιστη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας.
Αυτές οι μαζικές και μαχητικές Γενικές Συνελεύσεις που διεξάγονται κάθε μέρα αυξάνοντας διαρκώς τον αριθμό των Νοσοκομείων που θα βρεθούν σε λειτουργική κατάρρευση λόγω έλλειψης εφημερευόντων γιατρών από τις 10 Νοεμβρίου περίπου, αυτές οι συνελεύσεις είναι που ανάγκασαν το Υπουργείο Υγείας στις πρώτες σημαντικές υποχωρήσεις. Αναγκάστηκε εσπευσμένα να προσέλθει σε διάλογο με την ΟΕΝΓΕ –έναν διάλογο που με δική του ευθύνη είχε διακόψει από τον Ιούνιο. Κατά τη συνάντηση που είχε με τη Διαπραγματευτική Ομάδα στις 21 Οκτωβρίου έδειξε ότι εγκαταλείπει την τακτική που ακολουθούσε επίμονα ως τώρα το Υπουργείο Υγείας για επιβολή επιδόματος εφημέρευσης, αλλά επίσης έδειξε και τη διαφαινόμενη διάθεση να πάψει η άρνηση στο αίτημα βελτίωσης των μισθολογικών μας απολαβών, οι οποίες έχουν πλέον φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένο για ειλικρινή διάλογο.
Ε
νώ λοιπόν ο Γεν. Γραμματέας κ. Καλογερόπουλος, μιλώντας εκ μέρους του Υπουργού στη συνάντηση της 21ης Οκτωβρίου, έκανε λόγο για 250 εκατ. € για αυξήσεις μισθών και εφημεριών καθώς και 1500 νέες προσλήψεις, η επιστολή που έφτασε την επομένη στην ΟΕΝΓΕ με την υπογραφή του κ. Αβραμόπουλου περιλαμβάνει κονδύλια που μετά βίας φτάνουν τα 100 εκατ. €. Το χειρότερο είναι πως δεν καταγράφεται στην επιστολή καμία δέσμευση ότι τα κονδύλια θα αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του 2009. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρούμε ότι δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά όσα προτείνει το Υπουργείο και ζητούμε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με βάση τις σαφείς προτάσεις που υποβάλλουμε και η οποία θα διεξαχθεί σε τριμερή βάση (ΟΕΝΓΕ- Υπουργείο Υγείας- Υπουργείο Οικονομικών).
Η Διαπραγματευτική Ομάδα θεωρεί ότι είναι καίριας σημασίας να συνεχιστούν με εντεινόμενους ρυθμούς οι Γενικές Συνελεύσεις, ώστε κάθε Νοσοκομείο της χώρας να διαθέτει ειλημμένη απόφαση για ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης με 2 εφημερίες ανά ειδικευμένο και 4 εφημερίες ανά ειδικευόμενο χωρίς περικοπές στην ασφαλή σύνθεση της κάθε μέρας, πράγμα που για τα περισσότερα τμήματα και νοσοκομεία σημαίνει ανώτατο χρονικό ορίζοντα την 10η Νοεμβρίου, πέραν της οποίας κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας της χώρας δεν θα εφημερεύει, εάν ως τότε η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει μαζί μας κλαδική σύμβαση εργασίας.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ κατέληξε ήδη με συντριπτική πλειοψηφία και αντιπροτείνει στα επιδόματα που χορηγεί η κυβέρνηση την αύξηση των βασικών Μισθών κατά 350 € στον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες, αφορολόγητες τις εφημερίες μετά τις 2 για τους ειδικευμένους και τις 4 για τους ειδικευόμενους, ρεπό μετά από κάθε εφημερία, νέα εφημεριακά πρότυπα, κατάργηση του πλαφόν αποδοχών Αρεοπαγίτη για τις συνολικές αποδοχές και δέσμευση ότι θα έχουν πραγματοποιηθεί 2000 προσλήψεις γιατρών το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου του 2009, ενώ για το 2010 θα πραγματοποιηθούν 2500 προσλήψεις για τις οποίες θα υπάρχει γραπτή δέσμευση της κυβερνητικής επιτροπής. Οι προσλήψεις αυτές πρέπει να αφορούν γιατρούς σε κανονικές οργανικές θέσεις με κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των «επικουρικών». Αυτό συνεπάγεται ότι οι προσλήψεις θα γίνουν στοχευμένα σε κρίσιμες θέσεις και θα πραγματοποιηθούν από Συμβούλια Κρίσης (ΣΚΕΙΟΠΝΙ) που θα συγκροτηθούν ανά Νοσοκομείο. Θα πρέπει το Υπουργείο να δεσμευτεί ότι σταδιακά θα μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς ο αριθμός εφημεριών των γιατρών και πέραν της 1ης Ιουλίου 2009 δεν θα υπάρχει γιατρός της χώρας που θα πραγματοποιεί περισσότερες από 7 εφημερίες ανά μήνα. Το τελευταίο σημείο θα λειτουργεί σαν επιπρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα ότι οι προσλήψεις θα γίνουν εκεί που πραγματικά υπάρχουν ανάγκες.
Η
κλαδική σύμβαση με το Υπουργείο θα πρέπει να είναι αυστηρά ετήσιας διάρκειας και πριν την εκπνοή της θα πρέπει με κινηματικές διαδικασίες να έχουμε διασφαλίσει ότι υλοποιούνται οι δεσμεύσεις και τίθενται οι όροι της επόμενης σύμβασης, που θα προχωρά τα αιτήματά μας ώστε να προσεγγίζουν στους στόχους που έθεσε το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ.
Καλούμε λοιπόν τις και τους συναδέλφους να μείνουν ανυποχώρητοι στη διεκδίκηση που ξεκίνησε από τη βάση και απλώθηκε σ΄ όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Να μην ενδίδουν σε απειλές και εκβιασμούς, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μια νίκη που θα επηρεάσει σοβαρά τη δική μας ζωή, αλλά και την υγεία των πολιτών της χώρας.
Αθήνα 22 Οκτωβρίου 2008
Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ

Οι μαζικές γενικές συνελεύσεις του τελευταίου μήνα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας αποτελούν την κορυφαία στιγμή του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών ως τώρα και αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα των νοσοκομειακών γιατρών να παλέψουν για πραγματικές αυξήσεις, ανθρώπινο ωράριο και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Από άκρη σε άκρη της χώρας οι γιατροί αψηφούν τους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό υπουργείου, διοικήσεων και διευθυντών και με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίζουν την κατάθεση προγραμμάτων με 2 και 4 εφημερίες (για ειδικούς και ειδικευόμενους αντίστοιχα) που οδηγούν σε εφημεριακό κραχ των νοσοκομείων από τις 10 Νοέμβρη και μετά.
Η απειλή του εφημεριακού κραχ και μόνο ανάγκασε τον Αβραμόπουλο να σε άτακτη υποχώρηση. Την προηγούμενη βδομάδα το υπουργείο σπάζοντας τη σιωπή μηνών έκανε νέα πρόταση για υπογραφή συλλογικής σύμβαση καθώς βλέπει να ναυαγούν τα σχέδιά του πως θα εξασφάλιζε την ατομική μας συναίνεση. Πριν έξι μήνες ο Αβραμόπουλος σχεδίαζε να επιβάλει επίδομα εφημερίας με τη συνεργασία της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ και την απειλή των απλήρωτων εφημεριών. Το κύμα επισχέσεων της προηγούμενης άνοιξης και η νίκη του εκτάκτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ απέτρεψαν αυτή την εξέλιξη και τώρα το υπουργείο βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον αναγνωρίζει ως συνομιλητή τη Διαπραγματευτική Ομάδα που όρισε το συνέδριο παραμερίζοντας τους συμμάχους του Τσούκαλο και Λαοπόδη και για πρώτη φορά μιλάει για επιπλέον κονδύλια στο νέο προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια εμείς έχουμε το πάνω χέρι και το υπουργείο βρίσκεται στριμωγμένο από τις κινητοποιήσεις μας.
Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη πως ο Αβραμόπουλος έχει την παραμικρή πρόθεση να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας και κάνει ένα «τίμιο» διάλογο. Παρόλες τις μεγαλόστομες διακηρύξεις η αλήθεια είναι πως η πρόταση της 22ας Οκτωβρίου είναι «ψίχουλα» καθώς η αύξηση του νοσοκομειακού επιδόματος (και όχι του βασικού μισθού που σημαίνει αύξηση στα δώρα, τις συντάξεις και την αποζημίωση της εφημερίας) κατά 210 ευρώ είναι πολύ λίγη και ροκανίζεται από τη φορολόγηση του κατά 30% με 40%. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι τα κονδύλια θα εγγραφούν στο νέο προϋπολογισμό και είναι ασαφές το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων και γι’ αυτό είναι αυτονόητη η απόρριψή αυτής της πρότασης-κοροϊδία. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ την Τρίτη μιλούσε για πρόταση 250 εκατομμυρίων, η γραπτή πρόταση της Τετάρτης δεν ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα το υπουργείο συνεχίζει να εκβιάζει χρησιμοποιώντας όλους τους μηχανισμούς του (ΔΥΠΕ, διοικήσεις, διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας, διευθυντές κλινικών και κάθε λογής παπαγαλάκια) και αρνείται να δώσει τα κονδύλια που έχει υποσχεθεί στους συναδέρφους του Αττικού που κινδυνεύει με κατάρρευση.
Ο Αβραμόπουλος έχει το θράσος να δηλώνει πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει την καθαρή οικονομική πρόταση συνεδριου σας για 1600 ευρώ», δηλαδή να δώσει 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τη δημόσια υγεία, την ώρα που η ίδια κυβέρνηση χαρίζει 28 δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους του χρηματιστηρίου. Είναι προφανές πως τα χρήματα φτάνουν και περισσεύουν για να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα του συνεδρίου μας. Στο χέρι μας είναι να τα κερδίσουμε όλα. Τώρα είναι η ώρα να κατακτήσουμε τα 1600 ευρώ βασικό μισθό (όσο και αν φαντάζει «μεταφυσικό» στον γενικό γραμματέα του υπουργείου), εξάωρο πενθήμερο και μία ενεργό εφημερία τη βδομάδα, 5 χιλιάδες προσλήψεις και απρόσκοπτη εξέλιξη.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε «ρεαλιστικές» αντιπροτάσεις αποδεχόμενοι τις απόψεις της κυβέρνησης περί έλλειψης κονδυλίων. Ίσα ίσα αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να πιέσουν για ακόμα μεγαλύτερες παραχωρήσεις από τη δικιά μας τη μεριά και δημιουργεί εφησυχασμό στους συναδέρφους. Είναι λάθος η εκτίμηση ότι δεν μπορούμε να τα πάρουμε όλα. Υποτιμάει τη δύναμη του κινήματός μας που μόνο με τις συνελεύσεις και την απειλή του εφημεριακού κραχ πέτυχε την πρώτη νίκη και πανικόβαλε την κυβέρνηση. Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση είναι σε βαθειά κρίση με τους υπουργούς της να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο, με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο, με την οικονομική κρίση να φαντάζει αξεπέραστη και το απεργιακό κύμα συνεχώς να μεγαλώνει. Η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 21 Οκτώβρη δείχνει πως οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν είναι μόνοι αλλά αποτελούν κομμάτι ενός ευρύτερου κινήματος που παλεύει ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και τον παραλογισμό αυτού του συστήματος.
Ο μόνος ρεαλισμός είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας για να επιβάλουμε την ατζέντα μας. Η τελευταία βδομάδα του Οκτώβρη είναι πολύ κρίσιμη για να εξασφαλίσουμε ότι σε κάθε κλινική και κάθε τμήμα κατεβαίνουν προγράμματα ως τις 10 Νοέμβρη για να είναι σαφές ότι το υπουργείο είναι σε αδιέξοδο. Οι συνελεύσεις αυτής της βδομάδας πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικές από τις προηγούμενες και να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας. Καταρχήν χρειάζεται να οργανώσουμε μαζικές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη με 24ωρη απεργία στις 3 Νοέμβρη και πανελλαδικό απεργιακό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο υγείας την ημέρα του γενικού συμβουλίου στις 5 Νοέμβρη με πανελλαδικό συντονιστικό και νέες γενικές συνελεύσεις στις 6 Νοέμβρη. Να αποφασίσουμε ότι σε περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης απαντάμε με απεργία διαρκείας από 10 Νοέμβρη. Να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και με τους άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να χτίσουμε ένα πλατύ μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση των τραπεζιτών. Με αυτά τα βήματα χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς μπορούμε να κερδίσουμε.

27/10/08
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 20/10/2008
Συνάδελφοι, Για μια ακόμα φορά οι Γιατροί όλης της χώρας, ειδικοί και ειδικευόμενοι, είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν την αδιαλλαξία και τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Είναι πρωτόγνωρη για όλους μας και βεβαίως απαράδεκτη η έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής βούλησης για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακοί ιατροί. Οι αποδοχές και οι προσλήψεις, το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, η βαθμολογική εξέλιξη, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των ειδικευομένων συνεχώς τίθενται ως αιτήματα και συναντούν απέναντί τους την αδιαφορία, τα επικοινωνιακά ψεύδη, την αλαζονική συμπεριφορά. Για τις εφημερίες και το 48ωρο η τακτική του Υπουργείου μέχρι σήμερα κινούνταν στη λογική από τη μια νομοθετικής παράτασης της υλοποίησης του 48ωρου από 6μηνο σε 6μηνο και προσπάθειας από την άλλη, θέτοντας ψευδοδιλλήματα εκφοβισμού των ιατρών για απώλεια χρημάτων, να αποσπάσει οποιαδήποτε συναίνεση, χωρίς κανένα ίχνος πολιτικής σοβαρότητας τη στιγμή που το «ρεπό» αποτελεί αυτονόητο εργασιακό δικαίωμα, επιστημονικά επιβεβαιωμένο και τεκμηριωμένο και νομικά κατοχυρωμένο.
Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ως εξής: α) Για το ζήτημα του 48ώρου και κατ’ επέκτασιν των εφημεριών η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ότι: 1. Ο Ιατρός δικαιούται να αρνείται την υπέρβαση του 48ώρου 2. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μπορεί να κάνει χρήση του “εντέλλεσθαι” 3. Είναι νόμιμη η καταβολή εφημεριών πέραν του 48ώρου όταν ο Ιατρός δηλώσει ρητά την απόφασή του για υπέρβαση του 48ώρου.
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ξεκαθαρίζει τη νομική πλευρά του ζητήματος και οριοθετεί τις ευθύνες του Υπουργείου Υγείας. Επιβάλλεται να ξεκινήσει σοβαρός διάλογος μεταξύ Υπουργείου και διαπραγματευτικής ομάδας των Ιατρών με χρονοδιάγραμμα, συγκεκριμένες δεσμεύσεις, οικονομική μελέτη και πάντα σε μια λογική προσαρμογής στο 48ωρο, χωρίς υποβάθμιση εργασιακών σχέσεων και συνθηκών (επικουρικός Ιατρός, κυκλικό ωράριο, μείωση σύνθεσης εφημεριών) με ρεπό μετά από ενεργό εφημερία στα πλαίσια συλλογικής κλαδικής συμφωνίας που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών και θα σέβεται τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας για καθαρές αποδοχές 1600 Ευρώ στον ειδικευόμενο και προσλήψεις 5000 επιμελητών και ειδικευομένων τα επόμενα χρόνια. Οι Γιατροί όλης της χώρας, μέσα από συνελεύσεις, με αίσθημα ευθύνης και ωριμότητας επιδιώκουμε να ενημερώσουμε τους επίσημους φορείς αλλά και την κοινωνία για το πρόβλημα, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως συλλογικά θα κινηθούμε χωρίς ατομική ανάληψη ευθύνης της παραβίασης του ωραρίου και βέβαια θα θέσουμε προ των ευθυνών του το Υπουργείο ούτως ώστε, έστω και με καθυστέρηση, να δοθεί λύση προτού βρεθούμε σε κατάσταση εφημεριακού “κραχ” και τότε η ευθύνη θα βαρύνει εξολοκλήρου την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΘ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
• Οι ήδη δεδουλευμένες εφημερίες του ιατρικού προσωπικού προγραμματίστηκαν και εκτελέστηκαν από τους ιατρούς «καλή τη πίστη» σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας (κατόπιν σχετικών εγγράφων περί αναστολής ισχύος των ΠΔ περί 48ώρου – 56ώρου τόσο για το Α΄ όσο και για το Β΄ εξάμηνο του 2008) αφού τα προγράμματα εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα και πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση της 14ηςΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως εκ τούτου, η παραμικρή καθυστέρηση καταβολής των σχετικών υπερωριακών αποζημιώσεων χωρίς καμία περαιτέρω διαδικασία (π.χ. υπογραφές από ιατρούς περί συναίνεσης υπέρβασης ωραρίου κλπ) θα σημαίνει αυτόματα την έναρξη επίσχεσης εργασίας από τους ιατρούς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.
• Μετά και τη δημοσιοποίηση της απόφασης της 14ηςΓΣΟ του Ελεγκτικού Συνεδρίου (26/6/08), και εάν μέσα στον μήνα Οκτώβριο 2008 δεν υπάρξει ειλικρινής προσπάθεια από μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που θα αίρει τις σε βάρος τους σοβαρές αδικίες και που θα εναρμονίζονται με τις αποφάσεις του τελευταίου έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ (7/6/08: αυξήσεις των τακτικών αποδοχών στα 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες, πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο και το πολύ 1 εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς και 5000 νέες προσλήψεις γιατρών), τότε για τον μήνα Νοέμβριο 2008 θα κατατεθούν προγράμματα εφημεριών με 2 εφημερίες για κάθε ειδικό και 4 για κάθε ειδικευόμενο. Δεν θα γίνει καμία περικοπή στην ασφαλή σύνθεση εφημερίας κάθε ημέρας, αλλά το πρόγραμμα θα καταρτιστεί ως την ημέρα που θα επαρκέσει ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά ιατρό. Για την αυτονοήτως προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας της εφημερίας των νοσοκομείων από την επόμενη μέρα στην περίπτωση αυτή, η ευθύνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την πολιτεία. Το Δ.Σ. της ΕΝΙΘ σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της θα επεξεργαστεί όλες της απαραίτητες νομικές ενέργειες για τα παραπάνω αναγραφόμενα και ρητώς δηλούμενα. ---- Το Δ.Σ. στο επόμενο διάστημα αναλαμβάνει να ενημερώσει όλα τα κόμματα για τις εξελίξεις και να δώσει συνέντευξη τύπου. ---- Το Δ.Σ. αναλαμβάνει τον συντονισμό των κινητοποιήσεων και ορίζει την 3ηΝοέμβρη σαν ημέρα απεργίας με πορείες και συγκεντρώσεις όλων των ενώσεων της κάθε Περιφέρειας στα Δ.Υ.ΠΕ. ---- Οι Νοσοκομειακές Επιτροπές ενημερώνουν τα Επιστημονικά Συμβούλια των Νοσοκομείων για τις αποφάσεις της συνέλευσης ---- Την Τρίτη 21/10/2008 συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με δική μας ξεχωριστή ομάδα. ---- Νέα Γενική Συνέλευση στις 30/10/2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: