Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2008

Βασανισμός Αφγανού πρόσφυγα στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα

Βασανισμός Αφγανού πρόσφυγα στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΤΙΟ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ -ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πριν έξι μέρες αστυνομικοί προσήγαγαν βίαια τον Αφγανό πρόσφυγα Νασρούφ Νατζιμπουλά στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μετά από καταδίωξη πίσω από τα στενά της εκκλησίας. Μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα υπέστη άγριο ξυλοδαρμό με κτυπήματα στο πρόσωπο, στην πλάτη, στο δεξί πόδι ενώ του έσπασαν ένα δάκτυλο. Άλλωστε τον μετέφεραν την πρώτη μέρα σε νοσοκομείο για περίθαλψη (πιθανόν στο ΚΑΤ) όπου μπήκε σε νάρθηκα το δεξί του χέρι ενώ του χορηγήθηκε αγωγή που όμως με την επιστροφή του στο κρατητήριο ποτέ δεν έλαβε. Στο Α.Τ. Αγ.Παντελεήμονα συνεχίστηκε η βίαιη συμπεριφορά απέναντι του.
Ο Νατζιμπουλά αφέθηκε ελεύθερος χθες το πρωί και οι φίλοι κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ερυθρός διότι είχε ρινική αιμορραγία. Τον περιέθαλψαν, του έδωσαν συνταγή και σε ένα από τα χαρτιά του αναγράφεται ότι «αναφέρθηκε ξυλοδαρμός». Κατόπιν φίλοι του πήγαν σε φαρμακείο όπου πληροφορήθηκαν ότι τα φάρμακα κοστίζουν 60 ευρώ και έφυγαν χωρίς να τα προμηθευτούν διότι δεν είχαν τα χρήματα! Η οικογένεια του, η γυναίκα με τα τρία παιδιά του όταν προσπάθησε να τον επισκεφθεί στο κρατητήριο αντιμετώπισε κλειστή πόρτα!
Δεν πρόκειται όμως για μεμονωμένα κρούσματα. Τα χέρια των βασανιστών αστυνομικών οπλίζει η κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού και των κλειστών συνόρων της Ευρώπης-φρούριο. Χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν από τον θάνατο και την δυστυχία από το κατεχόμενο Αφγανιστάν. Μια χώρα που την ρημάζει ο πόλεμος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ανάμεσα τους και της ελληνικής κυβέρνησης που διατηρεί ελληνικά στρατεύματα. Οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου εξυπηρετούν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ ενώ τα σύνορα κλείνουν ερμητικά για τους πρόσφυγες. Αν καταφέρουν να μην θαλασσοπνιγούν ,να μην χάσουν την ζωή τους και να μην ακρωτηριαστούν στα ναρκοπέδια του Έβρου τότε τους «υποδέχονται» τα ελληνικά Γκουαντάναμο.
Φτάνει πια! Ο υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος έχει την ευθύνη για τα ρατσιστικά εγκλήματα των βασανιστών αστυνομικών. Ευθυγραμμίζεται με το Σαρκοζύ που ετοιμάζει αναθεώρηση της νομοθεσίας στην ΕΕ οδηγώντας στην άμεση απέλαση και στέρηση δικαιωμάτων εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες.
Η ρατσιστική συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων του ΑΤ Αγ.Παντελαήμονα δεν έχει τέλος. Πρόκειται για τον τρίτο πυλώνα των αστυνομικών τμημάτων της Αθήνας που «διαπρέπουν» σε βασανιστήρια σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με της Ομονοίας και του Ακροπόλεως.
Οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα στο άσυλο και κανένας υπουργός με τους αστυνομικούς του δεν έχει δικαίωμα να φτιάχνουν Γκουαντάναμο σε αστυνομικά τμήματα, πολύ περισσότερο ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης χιτλερικής έμπνευσης.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τον ΔΣΑ να καταδικάσουν τις επιθέσεις σε βάρος των προσφύγων.

Επικοινωνήστε με: Πέτρος Κωνσταντίνου 6932828964


ΟΧΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΡΑΦ ΝΑΤΖΙΜΠΟΥΛΑ

Τρείς ερωτήσεις για την τοποθέτηση του Παναγιώτη Στάθη στο Mega στις 10/10/2008:
1.Ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε ο Αφσάρ Νατζιμπουλά μόνο στο χέρι κατά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ.Παντελεήμονα σύμφωνα με την περίθαλψη που είχε στο Γενικό Κρατικό Αθήνας. Όταν κάποιος έχει σπασμένο χέρι του κάνουν άραγε τρείς ακτινογραφίες στο κεφάλι;
2.Δεν χρειάστηκε φωτογραφία στο Υπηρεσιακό σημείωμα αρ.πρωτοκόλου 386142; Αφού κρατείτο γιατί δεν βγήκε φωτογραφία του προσώπου ώστε να μπει στην ανάλογη θέση; Το επίσημο έγκυρο έγγραφο αυτού του τύπου δεν χρειάζεται να έχει σφραγισμένη την φωτό;(Μήπως ήταν αρκετά μαυρισμένο το δεξί μάτι και ήταν ακατάλληλη);
3.Δήλωσε ότι συνελήφθησαν δύο Αφγανοί στο περιστατικό. Η αλήθεια είναι ότι συνελήφθη μόνος του ο Αφσάρ Νατζιμπουλά μετά από καταδίωξη.
Μήπως είναι καιρός να εγκαταλείψετε την ρατσιστική πολιτική καταστολής;
Έτσι κι αλλιώς τα περιστατικά συνεχίζονται και τα γεννάει η πολιτική της κυβέρνησης που ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους για τις αποτυχίες της.
Χθες, σε ανάλογο περιστατικό χτυπήθηκε και τραυματίστηκε άλλος ένας Αφγανός πρόσφυγας στον Αγ. Παντελεήμονα, ο Γουλάμ Σαχί. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έδειχναν τους καλυμμένους αριθμούς λέγοντας ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα!
Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες όταν το ιστορικό βασανισμών στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα είναι αρκετά πλούσιο.

Πέτρος Κωνσταντίνου, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: