Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008

NAΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ 1967-2008


NAΣΤΙΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ 1967-2008

Χάσαμε μια αγαπημένη συντρόφισα. Η Νάστια πέθανε ξαφνικά την Τρίτη 10 Ιούνη το βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Ένα ανεύρυσμα την είχε χτυπήσει πριν λίγες μέρες.

Η Νάστια ήταν ένα ξεχωριστό παράδειγμα συντρόφισας, που έκανε όλους μας περήφανους για το ρόλο που παίζουν οι γυναίκες στο ΣΕΚ. Οργανωμένη εδώ και χρόνια στην πάλη για την επανάσταση και το Σοσιαλισμό, βοήθησε τις περιφέρειες αρχικά του Πειραιά και στην συνέχεια των Βορείων Προαστείων να οικοδομηθούν. Τη θυμόμαστε πάντα στα τριήμερα του Μαρξισμού να βοηθάει με τις ομιλίες στην κατανόηση της οικονομικής θεωρίας του Μαρξ.

Ηταν πολλές φορές υποψήφια στα ψηφοδέλτια της Αντικαπιταλιστικής Συμμαχίας, της Συμμαχίας για την Υπερνομαρχία, της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. και της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ στις εκλογές του σωματείου της στους λογιστές.

Πρωτοπόρα στο νέο κίνημα, βρέθηκε στην Πράγα, στη Γένοβα, στις 15 Φλεβάρη με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο από το ξεκίνημά της. Δούλεψε για την επιτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ της Αθήνας την Ανοιξη του 2006 συμμετέχοντας στην Οικονομική Επιτροπή του Συντονιστικού.

Η κηδεία της γίνεται στο Νεκροταφείο της Νίκαιας, Τετάρτη 11 Ιούνη στις 4.30μμ. Oι σύντροφοί της μοιράζονται τη θλίψη για το χαμό της με όλους τους συγγενείς και φίλους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: